divendres, 26 d’octubre del 2012

EXERCICI 8: Lee Jeffries




Vaig triar aquet fotograf perque les 
seves fotos em van cridar molt l'atenció
especialment aquesta nena.


Els models en les seves fotografíes són rodamóns, persones sense llar que ha conegut a Europa i als Estats Units. Es tracta de fotografíes que retraten les seves conviccions i la seva compassió.
Utilitza photoshop per donar-li més dramatisme a la foto i remarcar les arrugues, els ulls, etc. 
Fa que els seus models mirin a dalt de l’objectiu de la càmera, algo que pot crear un vertader sentit de connexió entre un subjecte i els que visualitzen la imatge. 



Una trobada casual amb una noia sense llar als carrers de Londres va canviar el seu enfocament artístic per sempre. Jeffries sabia que la jove l'havia vist, encara que la seva primera reacció va ser fugir; alguna cosa li va fer quedar-se i conversar amb la nena. La seva percepció sobre les persones sense llar va canviar per complet al punt de convertir-les en "objecte" del seu art.


dissabte, 20 d’octubre del 2012

EXERCICI 4: Homenatge a Chema Madoz

En aquesta foto hi ha quatre objectes: una tassa, una cullera, un plat i un diari. He descontextualitzat els objectes i he canviat el significat d'aquestos a la vegada. Fen servir el diari com si fos un individual.
El que vull dir amb aquesta foto es que el menjar és una cosa quotidiana, com la vida en si, com les notícies i el que passa al voltant del món.



EXERCICI 3


1. Fes fotografies on es vegi clarament el punt d’atenció (pot estar centrat o no!).



2. Fes una fotografia que expressi inestabilitat.






3. Fes una fotografia que expressi calma i estabilitat.






4. Fes una fotografia on es vegi clarament la textura visual.







5. Fes fotografies representant la profunditat: amb un objecte en primer pla i un altre al fons, per la superposició d’objectes, accentuant la perspectiva cònica (punt de fuga), amb l’escorç, amb l’enfocament selectiu (en el cas de tenir una rèflex, fes servir el modo semiautomàtic amb prioritat d’obertura de diafragma).




6. Amb un programa de retoc d’imatges, canvia el color d’alguna de les fotografies
fetes i escriu què expressa amb cada canvi (colors saturats, colors desaturats, tons
freds, tons càlids, etc.).



7. Fes fotografies que expressin moviment congelat (velocitat ràpida) o suggerit
(velocitat lenta). Si no tens càmara reflex ho pots fer igualment, tenint en compte: 
molta llum ambiental=moviment congelat, escassa llum ambiental=moviment 
suggerit. Prova, opcionalment, la tècnica del luminograma (dibuixar amb llum).




8. Fes fotografies on apliquis clarament la regla dels terços.




9. Fes una fotografia on juguis a subvertir l’escala habitual de les coses.




dijous, 4 d’octubre del 2012

EXERCICI 2: Cindy Sherman



Lectura denotativa: És una foto en blanc i negre d'una dona que esta molt bé pentinada i porta un vestit negre, amb una bossa de mà. Està en una casa i es reflexa al mirall

Lectura conotativa: Donà la sensació de que va a sortir de festa, però a escondides de algú, del seu marit pot ser, ja que la seva cara es de preocupació, com de que la enxampin, com de po. 





Lectura denotativa: Una altra foto en blanc i negre d'una dona en una ciutat, porta un sombrero i un anorac.

Lectura conotativa: Una dona que te cara de que li extranya el que veu, que no li agrada, com si tota la ciutat para ella fós algo dolent, i se'l mira amb cara de fàstic.




Lectura denotativa: Una dona sentada a unes escaleres mirant cap adalt, una altra vegada la foto està en blanc i negre. La dona porta un anorac.

Lectura conotativa: A la dona se la veu pensativa, com si estiguesi pensant si pujar les escaleres o no. Alomillor li fa po pujar a aquell lloc, perquè ha escoltat alguna cosa que no li ha agradat.